Šonedēļ tiešraidēs „Viasat Sport Baltic” pārraidīs F1 pasaules čempionāta Kanādas GP treniņbraucienu, kvalifikācijas un Grand Prix izcīņas tiešraides, informē VIASAT preses dienests.

F1 Kanādas Grand Prix

Kanādas GP notiks 43.reizi un jau 33.reizi Monreālā, Žila Vilnēva trasē. Pats Žils Vilnēvs 1978.gadā Monrēlā izcīnīja vienu no savas karjeras 6 uzvarām. Pirmajā Lielās Balvas izcīņā 1967.gadā uzvarēja trīskārtējais pasaules čempions austrālietis Džeks Brebams. Visvairāk – 7 reizes – Kanādā uzvarējis septiņkārtējais pasaules čempions Mihaels Šūmahers.

2011.gada Kanādas GP bija garākā F1 vēsturē – 4 stundas 4 minūtes un 39 sekundes. Arī drošības mašīna vēl nekad nebija izmantota tik daudz – sešas reizes. Kārtējo reizi savu māku braukt ātri slapjā un jo īpaši žūstošā trasē apliecināja Džensons Batons, kurš pēdējā aplī apdzina Sebastianu Fetelu un izcīnīja savu 10.uzvaru karjerā.

Jānis Janševics par Kanādas GP: “Neticamās sacīkstes turpinās – Kanādā Pirmā Formula ierodas ar sešiem uzvarētājiem sešās sacīkstēs. Ar to ir bijis gana, lai F1 nosauktu par loteriju. Un nevis Mārtiņš, Andris vai Fjodors, bet Red Bull lielākais boss Dītrihs Matešics. Protams, negribētos pieliet eļļu ugunij, bet viens no Lotus pilotiem – Kimi Raikonens vai Romēns Grožāns varētu kļūt par septīto uzvarētāju septiņos posmos. Ļoti nopietni uz šo godu pretendēs arī Mihaels Šūmahers. Un ne tikai tāpēc, ka viņš var savākt vismaz trīs laimīgos septiņniekus, diviem iepriekš minētajiem pievienojot pēc izvēles jau izcīnītās 7 uzvaras Monreālā vai savus 7 titulus. Monako Šūmahers pirmo reizi kopš atgriešanās F1 uzvarēja kvalifikācijā, kas dēļ 5 starta vietu soda gan nepārvērtās par viņa 69 pole position. Katrā ziņā Mercedes cer, ka Šūmahers vai Niko Rosbergs Kanādā izcīnīs komandas otro uzvaru šosezon. Fernando Alonso uzskata, ka Ferrari sniegums Monreālā lielā mērā parādīs, cik nopietni divkārtējais pasaules čempions pretendēs uz trešā titula izcīnīšanu. Un visbeidzot – abu Red Bull pilotu Sebastiana Fetela vai Marka Vēbera uzvara nozīmētu, ka tieši kāds no viņiem kļūst par kopvērtuma līderi. Domāju, iemeslu ir pietiekami, lai ieslēgtu TV un noskatītos Kanādas GP.

Aldis Putniņš par Kanādas GP: “Kanādas GP, kas notiks Lavijas iedzīvotājiem piemērotā laikā – vakarā, varam uzzināt jau septīto uzvarētāju pirmajos septiņos posmos. Tomēr ņemot vērā, ka pat līdzjutēju vidū parādās apgalvojumi, ka Formula 1 ir pārvēruties par loteriju, šoreiz jautājumu formulēsim citādi – kurš no sešiem pirmo posmu uzvarētājiem izcīnīs otro uzvaru šajā sezonā?

Trases konfigurācija ir kā radīta “Mercedes W03” modelim – garas taisnes, pēc kurām seko smaga bremzēšana. Tātad galvenā loma būs gan “Mercedes” dubultai DRS sistēmai, gan mašīnas stabilitātei bremzēšanas laikā. Pērn Kanādas GP sacīkstes laikā Mihaels Šūmahers pretendēja uz pjedestālu un šogad viņam Žila Vilnēva vārdā nosauktajā trasē ir labas izredzes pirmo reizi kopš atgriešanās F1 beidzot nobaudīt pjedestāla šampanieti. Turklāt vācietis šajā trasē ir uzvarējis septiņas reizes.

Monreālas trase ir viena no tām, kur redzētas haotiskas un neprognozējamas sacīkstēs ar vairākkārtēju drošības mašīnas iejaukšanos – atcerēsimies kaut vai pagājušo gadu ar apturēto sacīksti. Tāpēc pastāv liela iespējamība, ka svētdienas vakarā Monreālas ielu trasē dosies “Mercedes SLS AMG” superauto. Monreālā šāds notikumu pavērsiens būtu ļoti atbilstošs, jo tieši Kanādas GP laikā 1973.gadā pirmo reizi Formula 1 vēsturē tika izmantota drošības mašīna..”

Atzīmējot F1 Kanādas GP plānotājā

  • Piektdien, 8. jūnijā, plkst. 17:00 F1 Kanādas GP 1.treniņbraucieni.
  • Piektdien, 8. jūnijā, plkst. 21:00 F1 Kanādas GP 2.treniņbraucieni.
  • Sestdien, 9. jūnijā, plkst. 16:55 F1 Kanādas GP 3.treniņbraucieni.
  • Sestdien, 9. jūnijā, plkst. 19:55 F1 Kanādas GP kvalifikācija.
  • Svētdien, 10. jūnijā, plkst. 20:50 F1 Kanādas GP.

 

 

F1 Kanādas GP latviešu valodā komentēs VSB komentētāji Jānis Janševics, Ģirts Timrots un Aldis Putniņš.

1 KOMENTĀRS

  1. Hei, veči – nav ko ieciklēties uz šo jēdzienu “loterija”! Kāda gan starpība, vai šis ‘ģeniālais’ salīdzinājums prātā iešāvās Mārtiņam, Andrim, Fjodoram vai limonādes tirgotājam Matešicam, kuru būtu stulbi saukt par baigo F1 cilvēku tikai tāpēc, ka viņa burbuļūdens fabrika nopirka komandu.
    Tad jau, piemēram, NASCAR ir pilnīga loterija no A līdz Z, jo katrā posmā uzvarēt spējīgi ir 80-90% braucēju. Savukārt F1 mums ir tikai 6 uzvarētāji, turklāt visi taču skaidri redzēja tās likumsakarības, kāpēc katrs pilots uzvarēja vai neuzvarēja konkrēto sacīksti.
    Vienkārši BEIDZOT ir intriģējoša sezona. Baudām! 😀