Paralēli DTM čempionātam šodien leģendārajā Hokenheimā turpinājās pasaules rallijkrosa čempionāta otrais posms. Jau vakar ziņojām par pozitīvo sākumu latviešu izpildījumā. Šodien Jānis Baumanis turpināja kā līdzīgs ar līdzīgu sacensties ar vadošajiem čempionāta braucējiem, kamēr Reini Nitišu pievīla mašīnas defekti un tāpat kā Portugālē liedza iekļūt pusfinālā.

Foto: Twiiter @caglasuren

Trešajā kārta Reinim bija neveiksmīga. Pēc cīņām trasē nolauzts ritenis un finiša karogu nemaz neizdevās ieraudzīt. Krietni veiksmīgāk gāja Baumanim, kurš arvien vairāk apradis ar savu “Ford Fiesta” mašīnu. Braucienā piekāpšanās vien Matiasam Ekstremam, kurš šonedēļ apvieno startus rallijkrosā un DTM. Summā Baumanim 4. vieta arī aiz rallija leģendām Solberga un Lēba. Tikmēr ar pamatīgām liesmām brauciens beidzās pērnā gada vicečempionam Timijam Hansenam. Zviedram gan izdevās savest mašīnu kārtībā līdz pēdējam kvalifikācijas braucienam, kur viņš uzrādīja otru labāko rezultātu.

Ceturtās kārtas startā Nitiša mašīna noslāpa, tādēļ nācās iekārtoties pēdējā pozīcijā, kur latvietis noturējās līdz pat finišam, uzrādot kopumā otru lēnāko rezultātu no finišējušajiem sportistiem. Jānim, pateicoties veiksmīgam sniegumam 3. kārtā, nācās sacensties ar tādiem vīriem kā Lēbs, Kristofersons, Ekstrems un Solbergs. Pēdējais gan finiša līniju avārijas dēļ nesasniedza, kas nostādīs norvēģu sportistu neērtākā starta pozīcijā pusfinālā, kā cerēts. Braucienā labāko rezultātu uzrādīja “EKS” komandas pārstāvis Tomass Heikinens.

Tas nozīmē, ka Jānim Baumanim sacensības rītdien turpinās. Viņš pusfinālu uzsāks no otrās starta rindas. Tikmēr Baumaņa komandas biedrs “World RX Team Austria” sastāvā Timurs Timerzjanovs, neraugoties uz 9. labāko rezultātu 3. kārtā, summā palika 18. vietā. Reinis Nitišs sacensības noslēdzis 14. pozīcijā, par ko kopvērtējumā pienākas 3 punkti. Arī Reinis pārspēja savu komandas biedru Mjūniku, kam 2 reizes neizdevās sasniegt finišu, bet divas reizes nemaz neizdevās nokļūt līdz startam. Sacensības turpināsies rītdien un būs redzamas Best4Sport kanālā pl. 11:00.

Papildināts [23:30]: Timija Hansena mašīna 4. kvalifikācijas braucienā bijusi pārāk viegla. Zviedru sportistam neizdevās veikt visas nepieciešamās pārbaudes, tādēļ viņa rezultāts anulēts, kas nozīmē, ka Hansens nav ticis labāko 16 braucēju vidū. Tas ļāvis Nitišam pakāpties uz 13. vietu, Kenam Blokam iekļūt pusfinālā, bet Jānim Baumanim pacelties uz 4. vietu, kas dod iespēju pusfinālu uzsākt no pirmās rindas.

rxhok