Kevins Magnusens atzīts par Krievijas GP dienas braucēju skatītāju balsojumā čempionāta oficiālajā mājaslapā F1.com. Dāņu braucējs sacīkstes uzsāka no 17. pozīcijas, veiksmīgi izvairījās no pirmā apļa incidentiem, bet sacīkšu laikā ieguva pozīcijas uz Verstapena neveiksmes rēķina, bet veiksmīgāk paveikts darbs ar riepu maiņu palīdzēja tikt garām arī Grožānam. Tas ļāva finiša līniju sasniegt septītajā vietā, palīdzot “Renault” komandai sasniegt labāko rezultātu šosezon.

Kopš Pastora Maldonado aiziešanas no F1 skatuves viņa vārds nav bijis saistīts ne ar vienu čempionātu, tomēr nu “Pirelli” sadarbojušies ar bijušo GP2 čempionu 2017. gada riepu ražošanas procesā. Tieši ar šī čempionāta mašīnu veikti izmēģinājumi, taču jau pavisam drīz nākamā gada riepu testi tiks veikti ar “Ferrari” 2014. gada modeli. Mašīnu pilotēs komandas izmēģinājumu braucējs Žans Ēriks Verņē.

Paziņotas riepu izvēles Spānijas GP izcīņai Barselonā, kur notika visas astoņas pirmssezonas testu dienas. Ierasti, lielākā daļa komandu izvēlējušās abiem saviem braucējiem izvēlēties vienādu stratēģiju. Līdzīgi kā Krievijā cietākais riepu sastāvs nav lielā cieņā, kamēr pasūtīto riepu komplekts starp vidējām un mīkstā sastāva riepām ir daudz līdzsvarotāks. Vadošo komandu izvēlē nav vērojamas pamatīgas atšķirības. Kā zināms, Spānijas GP izcīņa notiks 15. maijā.

Riepas ESP GP

24 KOMENTĀRI

  1. ..from BBC chief F1 writer Andrew Benson:

    It would take a hard heart not to feel some sympathy for Daniil Kvyat after the Russian Grand Prix.

    It was his 22nd birthday on the Tuesday before his home race.

    He was blown away in qualifying by team-mate Daniel Ricciardo for the fourth consecutive time this season.

    He was at fault in two crashes with Vettel in two corners at the start of the race. The first of these wrecked Ricciardo’s race. The second put Vettel into the wall.

    And, as Vladimir Putin watched from the stands, the country’s racing poster boy trailed to the finish in 15th place.

    Kvyat’s problems are bigger than that, though. They are that a hard heart is exactly what beats in the chest of Red Bull’s notoriously ruthless motorsport chief Helmut Marko.

    Kvyat is a very decent F1 driver, but he knows he is driving for his career this season. In the drinks company’s junior team – for which Kvyat himself drove two years ago – are two highly promising young stars.

    • Tavs komentaars ilgi notureejies bez Vutnaana replikas…varbuut vinjsh lasiit nemaak anglju meelee 😀 bet nu ja nopietni,tad palasot ko te pa shiim peedeejaam 2 st.Vutnaans sarakstiijis,es noteikti vinjam liegtu iespeeju te kaut ko veel komenteet….Jo taas stulbiibas reaali kaitina!!!! Es atvainojos,ka mans komentaars neattiecaas par sho rakstu!

  2. kkur angluvalodīgajos saitos bija pievērsta uzmanība bildei no Soču vīkenda, kur pie viena galda sēž Jos ‘The Boss’ ar savu atvasi Maksi, dakteris Helmūts un vēl kāds neidentificēts personāžs.
    IMHO vētra ūdens glāzē, jo pēc visām pazīmēm, bilde ir tapusi pirms sacīkstes, un tobrīd vēl kvjatc viss peldējās šokolādē (nu ja vienīgi neskaita ne sevišķi spožo kvalifikāciju, kurā uz papēžiem mina tas pat Maksis).

  3. Inci , kāda sponsoru nauda?? …
    …nu tas viss jau vēl emociju iespaidā… Formulā 1 grūti atrast pilotu, kurš savā laikā nav pastrādājis muļķības….ko tad teikt par Massu vs Perezu , vai to pašu Raikkonenu vs Bottas un otrādi, Kulthārdu vs Šūmaheru , Irvainu vs Fisikellu u.t.t., u.t.jopr.

    • Tavi minētie vs jau bija sevi pierādījuši 😉 Kvjats vēl zaļš gurķis ,) kāpēc Tu domā,ka Kvjats ticis F1 un līdz F1 bez saviem sponsoriem?! Gribu šo saprast 😉 Vienkārši visur lasot rakstus žurnālisti piemin Kvjata sponsorus,bet Tu apgalvo,ka nav sponsori 😉 Paskaidro mani idiotam! 😉

      • IMO, tikai pateicoties sponsoru esamībai, Kvjats piezemējās Toro Rosso. Ja viss turētos uz/pie tikai ‘paša talanta’, kā mums te proponēja vietējās ‘autoritātes’, lidotu tālāk un piezemētos ārpus F1 cirka telšu pilsētiņas.

      • vēlviens , kurš neredz atšķirību starp maksas pilotiem ,kā Ēriksons , Maldonādo u.t.t. , kuri MAKSĀ SPONSORU NAUDU JAU IEKŠ F1 , UN PIEDALĀS SACENSĪBĀS , un pilotiem , kuri JAU STARTĒJOT F1 TIEK ATBALSTĪTI… pilotam vēl ir jātiek līdz tai akadēmijai, un ceļš uz to pilotiem ir dažāds…. pilnīgi iespējams, ka Kvjatam un arī citiem akadēmijas jaunajiem pilotiem bija vajadzīga sponsoru nauda tajā laikā, kad viņi tikai tika tajā rindā uz Red Bull paspārni…. BET JAU IEKŠ F1 šiem pilotiem vairs nav vajadzīgs nekāds atbalsts no malas…. tu atšķirību redzi??? nebrīnīšos , ja nē!!! ….tas, kā piloti tiek pie iespējas būt starp jauno pilotu rindām ir viens..bet tas, ka pilots tiek iekš F1 nākot no jauno pilotu akadēmijas – jau ir atkarīgs no tā , ir pilots izturējis konkurenci jau iekš akadēmijas vai nē….tev vispirms jau jāiziet cauri tai konkurencei , un lai vispār tiktu iekš F1 no akadēmijas rindām, tev kautkas tomēr ir jāprot….cita lieta, kā tālāk tu spēj sevi pierādīt jau iekš kādas no f1 komandām..tas jau cits stāsts….. ja Kvjats maksāja ,pirms iekļuva šajās rindās, tad tālāk viss bija atkarīgs no viņa spējām izturēt konkurenci…. maksas pilots ir tas, kurš maksā laikā , kad piedalās sacensībās…..pārējiem ir bijuši vajadzīgi līdzekļi pirms F1 ,,dzīves,, ….un tas ir bijis AR VISIEM PILOTIEM ,izņemot tādus kā Hamis , kuru Mclaren atbalstīja no kartinga laikiem… tas pats Verstapens – mazākajās klasēs bez sponsoriem nu ne kā…. tika akadēmijā – guva akadēmijas atbalstu… a pirms tam gāja to pašu ceļu kā Kvjats….. ko tad nebļaujat, ka Verstapens iekš F1 ir pateicoties pirms F1 bijušajiem sponsoriem?? tāpēc ka Verstapens jums patīk??? pirms F1 dienām praktiski visiem pilotiem ir nepieciešams sponsoru atbalsts, un praktiski katrs pilots bez tā nav varējis iztikt….bet tas ir pirms F1 lielās skatuves…. maksas piloti meklē sponsoru naudas JAU IEKŠ F1 UZ SACENSĪBU LAIKĀ…. ..atšķirība tomēr ir…..

  4. .. Fan , baidos , ka tev to nesaprast….ja jau pat atmiņa liedz atcerēties mūsu vakardienas sarunu ….. pameklē internetā, ko nozīmē komandas jauno pilotu akadēmija – tur tev sīki un smalki viss būs aprakstīts…jo viss , ko saku es – tev principa pēc liekas muļķīgs…

    otrkārt – kā jau tu minēji – Kvjats ir zaļš gurķis (kautgan es par galīgi zaļu nenosauktu pilotu, kurš jau 3 gadu startē F1 , un jau otro kādā no top komandām) .. nu tad pasaki – kas ir apkaunojošāk – kad tie pieredzējušie un sevi pierādījušie vs pievāra mēslus , vai kad mēslus pievāra kāds ,kā tu saki – zaļš gurķis??? tiem vs , kuri sevi ir pierādījuši – vispār nebūtu pieļaujamas nekādas muļķības, ja jau viņi ir pierādījuši un prot…. nez kāpēc neviena vārda netiku lasījis, nedz par Maldonado , nedz Grožānu pēc viņu ziepēm , ka viņiem būtu jāsaņem sodi un jāpamet savas komandas 😀 ….tur Kvjats stulbībā pat klāt nestāv….vai nav dīvaini, ko???

  5. ….piedod Fan , negribēju tik daudz nozagt Tava laika….nu tā sanāca 😀 ….nu jā ,tur vismaz mēs esam vienis prātis – puika nogrēkojās , un nav pat tik svarīgi , objektīvi vai neobjektīvi – bet tika sodīts… te ir gan , gan – gan sodīja, gan veica veiksmīgu politisko manevru Red Bull komanda….. nu un vēl jau mums arī ir viena kopīga iezīme – mēs ,,sēžam vienā barčikā,, , F1 barčikā, un interesējamies par F1 …tas nekas, ka alu kopā nedzeram 😀