“McLaren” komandas braucējs Fernando Alonso paziņojis, ka pēdējo gadu laikā braucēju ietekme ir būtiski samazinājusies uz biznesmeņu un rūpnīcu rēķina. Divkārtējais pasaules čempions nav apmierināts ar to, ka viņa viedoklim tiek pievērsta arvien mazāka uzmanība. “Tas ir smagi. Braucējam pēc būtības vajadzētu būt noteicējam, kas izvēlās kādā virzienā strādāt, tomēr mūsdienās čempionāts arvien vairāk pārvēršas par biznesa projektu, un viņu lēmumam ir daudz lielāka nozīme.” Alonso uzsver, ka, piemēram, Ķīnā mašīnas izbrauc trasi par 10 sekundēm lēnāk nekā 2004. gadā, un tā esot pietiekami liela atšķirība, lai saprastu, ka attīstības virziens nav pareizs.

1997. gada F1 čempions Žaks Vilnēvs uzskata, ka “Manor” komanda nav pelnījusi piedalīties F1, bet būtu piemērota zemāka līmeņa čempionātiem. “Nav nekādas jēgas no tā, ka viņi braukā 5 sekundes lēnāk par līderiem katrā aplī. Tad jau labāk būtu izmēģinājuši savus spēkus GP2 vai WSR, kur, iespējams, varētu pacīnīties par uzvarām. Šis ir dārgs sports, un komandām tajā jābūt konkurētspējīgām.” Vilnēvs jau iepriekš ieguvis reputāciju, kā ļoti tiešs cilvēks, kura viedoklis brīžiem ir ļoti skarbs. “F1 ir ļoti prestižs sporta veids, kur visi vēlas tērēties. Tā ir F1 esence. Ja pēkšņi “Rolex” sāktu ražot lētākus pulksteņus, arī to vērtība kristos…”

Džensons Batons, kurš jau agrāk ieguvis slavu ne tikai kā izcils autosportists, bet arī kā kaislīgs triatlonists, šajā nedēļas nogalē piedalījies Londonas maratonā, kur 42.2 kilometru distanci veica 2 stundās 52 minūtēs un 30 sekundēs. Batona galvenais mērķis bija līdzekļu piesaiste vēža izpētei Lielbritānijā. Pats Batons ar rezultātu ir laimīgs un atzinis to par ļoti vērtīgu pieredzi. Skrējienā piedalījās arī Batona sieva Džesika Mičibata, kā arī “Manor” komandas vadītājs Greiems Lovdons, kurš distanci veica 4 stundās un 27 minūtēs.

1 KOMENTĀRS

  1. redzeejaam kas notiek kad mashiinu taisa Primadonnas vajadziibaam- tik augstas klases pilots kaa Raikonens izskatiijaas peec luuzera braucot ar chikas mashiinu.

    iespeejams ka shamam lielaa asara jo Maklareeni nebuuvee savu shasiju kaa Princesiitei tiik.

  2. ‘In meantime’, ir atkāpies VW Group prezis, Porsches mazdēls Ferdinands Piehs/Pjehs, pēc daudzu viedokļa, vīrs, kas izvilka VW (tātad arī Audi) no krīzes 90. gadu sākumā..

    Daži saka, ka nu vārti uz F1 esot vaļā, daži atkal saka, Pjeha kasīšanās ar CEO, Wintelkornu, esot pamatota, un ka VW (tātad arī Audi, Škodu, Seat, citu starpā) atkal gaidot grūti laiki, ja reiz ‘uzraudzības padome’ (tipa akcionāri) atbalstījuši Wintelkornu, nevis Pjehu tai “milžu cīņā”…

    Kas vēl interesanti, otrs Porsches mazdēls (pa dēla (Ferija) līniju), kas tai ‘padomē’ – Wolfgangs, esot Wintelkorna atbalstītājs izrādījies.

      • Škoda būtu vēl skarbāk.. 😀

        Bet ja nopietni, tad četru riņķu zīmolam es personīgi alternatīvu neredzu, ja nu VW patiesi sadomā F1 avantūru taisīt.

      • Jo..? Īsti nesaskatu rezonu, ja godīgi..

        Kamdēļ četriem riņķiem būtu priekšroka, tas IMHO ir pašsaprotami un sīkākus komentārijus neprasa, aber ja to vai citu iekšķīgu iemeslu dēļ VW to negrib (kas būtu ārkārtīgi dīvaini, ņemot vērā, ka pašreizējais CEO ir ‘der Audi mann’), tad nu IMHO otrā kandidatūra būtum Bugatti, kā zīmols ar itin bagātīgu Grand Prix racinga hištoriju… Silberpfeile leģendai nestāv ne tuvu, acīmredzami, bet tomēr, nav arī traktoru pabrīķis kā Lambo, oriģinālā

      • Njā, man arī Audi liekas visloģiskākais variants, … ja vispār. Kā marka tie četri riņķi ir smagi pārvērtēta un viņiem būtu visloģiskāk piekarināt klāt kaut kādu vērtību.

    • nezinu, vai kolēga to opeli te piemin aiz zināšanas, jeb vien kā latvju modernās folkloras arhetipu par šrota auto, bet, tikai piemēra pēc, AD 2008, nu kad Karlīne Štāla cīnījās iekš Vāczemes Formel 3, tad “Opel” endžini (‘sagatavoti’ formuļiem no kantora Spiess) viennozīmīgi bija manāmi stiprāki par “Mercedes” endžiniem. Un izskatījās, ka tai sezonā jaunuzradušajies VW arī bija druscītiņ ņiprāki par tiem, kas ar meršu lepno zīmi apdarināti..
      Paši auto visiem bija puslīdz vienādi – Dallara, jeb nu pavisam jauni, vai pērnā, vai arī aizpērnā modeļa (ar visai nelielām atšķirībām starp tiem), tā ka endžina stiprums/švakums (un arī atbalsta apjoms no endžinu speciālista) daudzko izšķīra.

  3. p.s….nožēlojami, ka F1 apritē var uzrasties bezmazvai jebkura rūkoņu rūpnīca , kurai ir pietiekami daudz līdzekļu..ja agrākos laikos F1 vietas aizņēma tikai tās markas, kuras ,,pašrocīgi,, spēja ,,izdēt,, augstākā līmeņa tehniku, tad mūsdienās finansēm ir tāds spēks, ka var tikt piesaistīti arī spēki ,,no malas,, , uzlikta šiltīte un aiziet…mūsdienās viss iet pa pieskari…ir pazaudētas vērtības….

    • Ko vari žēloties par F1 atīstību. F1 vairs nav amatieru sacīkstes kur mašīnu būvēja piemājas garāža. tagat tās ir profesonālās sacīkstes kur nepieciešams daudz lielāki resursi un labākie specālisti. Mūsdienās augstākā līmeņe tehniku nevar radīt piemājas garāža tam nepieciešamas specālas laboratorījas.

      • un tā īsti nekad arī nav bijušas amatieru sacīkstes..

        Jo F1 kategorijas spēkrati nekad nav bijuši nopērkami ‘mazumtirdzniecībā’, un pat elementārākajai dzinēja apkopei ir bijusi vajadzīga kvalifikācija, kas krietni pārsniedz ‘parasta autoservisa’ aclēdznieka amatam nepieciešamo…

  4. …ja īsti neesi lietas kursā par lietām , par kurām runā komentētāji , tad tas drīzāk nozīmē, ka tu šo to zini, ka nezini,nevis otrādi…vai ja sāc pukstēt, tad vismaz pamato to ar objektīvu rezonu (kā tev patīk teikt) , savādāk tas sāk izskatīties pēc vienkāršas psihošanas un vārīšanās savā sulā par to, ka kāds vispār šeit par kautko runā….

    • Mr. Wuttnans, izskaidrot acīmredzamas lietas it kā neskaitās smalkais tonis esam, nu vismaz ne tais prof. aprindās, kur Jūsu padevīgajam kalpam iznāk apgrozīties.

      Bet kā pierādījumu, ka jūsējais vakarvakara koments (nu tas, kuŗš iesākas ar Jums tik raxturīgo ‘nožēlojami’) ir galīgākā juhņa, pagūglējiet par šādu vārdu gaitām iekš F1 kko: Vanwall, March, Brabham, Tyrell, Cooper, Cosworth, Lotus/Colin Chapman). A ja blēņu/joku stāsti vairāk tīk – Hesketh…

  5. ….ko tu tur čivini vēl joprojām putniņ? 😀 …a ko ta padarīt ,ja tas tā arī ir – nožēlojami…? tāpēc man būtu par to jāklusē vai? …līdzīgi man bija kādā rakstā par politiku, kurā aprakstīju situāciju mūsdienu Latvijā…tiklīdz pateicu taisnību, tā tūdaļ tas kādam nepatika un sāka man aizrādīt par negatīvisma izplatīšanu 😀 ….tipa – ja ir labas domas – runā..ja ir hujņa – labāk paklusē…a ko darīt, ja tā hujņa tiktiešām pastāv un notiek?? 😀 …tu saki – pierādījumu??? pašķirsti vēsturi atpakaļ tajos pašos Vanwall , March , Tyrrell , Cooper laikos – uz kādiem autosporta vērtību pamatiem pastāvēja autosports tolaik..un tad salīdzini ar mūsdienām…diena pret nakti politiskajā jomā un virzienā… tu to protams varētu arī nezināt, par ko es tevi arī nenosodu, jo neesi Formula 1 politiskajā pasaulē tik tālu iedziļinājies, kā var manīt… ja jau tev vajadzīga google palīdzība viena vai otra fakta izpētē , tad tavas personīgās zināšanas par šo sportu ir pablāvas putniņ…

  6. p.s. nejauc tolaiku komandu noteikumus , kuras varēja iegādāties konstruktoru šasijas savām vajadzībām..(Lotus/Chapman u.t.t.) ..es runāju par konstruktoriem un to zīmoliem, kas ,,auga,, gadu no gada ,un izcīnīja savuas vietas Formulā1 ar sviedriem, nevis tikai un vienīgi finansēm…komandas un autoražotāji (konstruktori) ir divas dažādas lietas putniņ…

  7. …uzskatu , ka tas tev tāds uzmanības deficīta sindroms – vienkārši provacēt uz sarunu 😀 …lai kāda tā būtu – ar jēgu vai bez…tici man , es arī jau kādu laiku redzu šeit notiekošo – gan tevi , gan to pašu Fraiju… tava taktika jau sen zināma…tas man nav jaunums putniņ…tur nav ko iespringt…

    • tas nu gan Jums patiktu, vai ne – kad gvelžat savas glupības, tad visiem būs klausīties atvērtām mutēm un mēmiem aiz sajūsmas.

      Reālajā dzīvē tā nenotiek, cienīts k-gs, pat ja Jūsu acīmredzami NEilgā dzīves pieredzīte līdz šim ir devusi iemeslu ticēt, ka esat pasaules naba..

      Neesat, don’t you worry 😀

  8. p.s. …izskatās vien ka priekš tevis esmu milzīga autoritāte, jo nu nekādi nevari no manis atkratīties nost…kas tevi aiztiek putniņ?? …atstāj nu manas domas un uzskatus mierā, savādāk sāk šķist , ka tev ir kautkādas novirzes….ceru ka ne zilā krāsā 😀 …piesējās te čivinātājs… 😀 …tev plēš mani uzskati vai kā??? beidz dīdīties reiz 😀 …man viens pīpis par taviem uzskatiem – tāpēc liec mierā manējos…