“Red Bull” komandas vadītājs Kristians Horners atzinis, ka iemesls komandas līdera Daniela Rikjardo lēnajam startam, kurā braucējs zaudēja desmit pozīcijas, bijusi paša Rikjardo kļūda. “Tā, visticamāk, bija braucēja kļūda. Spriežot pēc informācijas, ko esmu saņēmis, izskatās, pēc kādas kļūdas ar pedāli.” “Renault F1” daļas vadītājs Sirils Abitebuls piebilst: “Ir ļoti žēl, ka Rikjardo neizdevās finišēt augstāk. Ar nedaudz labāku rezultātu tas būtu lielisks rezultāts “Renault” un “Red Bull” sadarbībai.” Arī pats Rikjardo atzīst starta nozīmīgumu: “Protams, nonācām pamatīgā sastrēgumā. Līdz ar to neizdevās maksimāli izmantot mīksto riepu iespējas. Es piedāvāju pāriet uz vidējā sastāva riepām, bet komanda teica, ka tās neizskatās tik labi, tādēļ palikām pie mīkstajām. Tomēr sacīkšu beigās ātrums ar vidējām riepām uzlabojās, tādēļ, iespējams, varējām sasniegt daudz vairāk. Tomēr starts, protams, bija galvenais iemesls sabojātajai sacīkstei.”

Feministu grupas “Object” izpilddirektore Roksa Hārdija asi kritizējusi Luisa Hamiltona uzvedību Ķīnas GP šampanieša ceremonijas laikā, kad britu sportists aplaistījis meiteni. “Sievietēm, kas strādā sacīkšu trasēs ir ļoti grūts darbs. Viņai nebija citu iespēju kā stāvēt un saņemt šampanieša šaltis tieši sejā. Hamiltons ļaunprātīgi izmantojis šo situāciju. Autosports kļūdaini attēlo sievieti kā seksuālu objektu, līdz ar to sievietēm kļūst arvien grūtāk pastāvēt pašām par sevi.” Fanu vidū Hamiltona rīcība izraisījusi karstas debates. Daļa piekrīt Hārdijas izteikumiem, taču oponenti skaidro, ka šādu pašu apliešanu saņēma arī vīrieši, piemēram, Rosbergs un Fetels, tādejādi neesot veiktas nekādas dzimumu diskriminējošas darbības.

Nikijs Lauda paudis atbalstu Luisam Hamiltonam pēc tam, kad Niko Rosbergs pēc sacīkstēm paziņoja, ka Hamiltons uzvedies egoistiski un bremzējis Rosbergu, kā rezultātā, no Sebastiana Fetela puses tika apdraudēta “Mercedes” dubultuzvara. “Viens ir skaidrs – Luiss izcīnīja pole position un kontrolēja sacīkšu gaitu no sākuma līdz beigām, tādēļ nav nekāda pamata strīdam. Protams, Luiss rīkojās egoistiski, tomēr es viņus visus saucu par egoistiskiem kretīniem. Tas ir vienīgais veids kā kļūt par čempionu,” atzīst Lauda, kas titulu ieguvis trīs reizes. “Protams, tas [atrašanās Rosberga situācijā] nav patīkami. Kad Prosts mani sāka regulāri pārspēt, es biju nikns. Tomēr Niko ir no tiem braucējiem, kas spēj ātri tikt pāri savām emocijām, un, paldies Dievam, nākamās sacīkstes ir jau šonedēļ, līdz ar to tādēļ šīs bezjēdzīgās diskusijas norims līdz ar došanos trasē piektdien.”

1 KOMENTĀRS

  1. toties sinjoritai Saluci apm. šāda satura textiņš twiterī esot maksājis karjeru iekš Sky Italia: “His memory has returned and he has now remembered how #arrogant and #jealous he is. #hugeidiot”
    Esot bijis publicēts kaut kad wīkenda laikā, italjāniski oriģinālā..

    Liels bij’ man prieks, ka neesmu savās domās viens..