Arī Fernando Alonso ir atzinis, ka Daniels Rikjardo šogad aizvada gandrīz izcilu sezonu. Austrālietis ir pievienojies “Red Bull” no “Toro Rosso” komandas un kopvērtējumā viņš atrodas trešajā vietā – deviņus punktus priekšā Fernando Alonso un 24 punktus priekšā savam komandas biedram Sebastianam Fetelam.

Vācijas GP izcīņā pēdējos apļos Fernando Alonso piedzīvoja lielisku divcīņu par piekto pozīciju ar Rikjardo un uz finiša līnijas spānis tikai par nieka tiesu bija priekšā jaunajam austrālietim.

“Daniels šogad ir liels pārsteigums, es domāju, ka viņam sokas neticami labi,” atzina Alonso. “Viņš ar 7 pret 3 ir priekšā Sebastianam (sacīkšu rezultātos) pirmajās 10 sacīkstēs un domāju, ka neviens no mums pirms sezonas neko tādu nespēja prognozēt. Viņš pilotē fantastiski labi un Vācijā viņš cīnījās ļoti gudri – vienmēr izmantoja manu aizvēju, kad es viņu apdzinu, vienmēr bremzēja ļoti vēlu, veica uzbrukumus ļoti vēlu un nekad nekļūdījās līkuma trajektorijā. Viņš bija ļoti gudrs un turklāt respektēja visus noteikumus. Tā bija lieliska cīņa.”

Nevar aizmirst, ka Alonso iepriekšējā posmā cīnījās ar Rikjardo komandas biedru Sebastianu Fetelu un šajā cīņā zaudēja. Turklāt abi sāncenši vēlāk un cīņas laikā sūdzējās par konkurenta paņēmieniem. Līdz ar to šāda veida uzslavas un Rikjardo panākumu izcelšana uz Fetela fona ir zināms mājiens četrkārtējā pasaules čempiona virzienā.

Alonso un Rikjardo pēdējais aplis Vācijas GP (on-board)